Om The Brick

The Brick

Telefonplan är ett av Sveriges största och mest spännande kluster för nyskapande verksamheter. Här finns småföretagare, Konstfack och ett stort utbud av restauranger, caféer och servicefunktioner.

Om the Brick

Nu omvandlas Ericssons gamla industriområde vid Telefonplan till ett levande bostadsområde – The BRiCK. Eftersom området har ett kulturhistoriskt värde kommer delar av den befintliga bebyggelsen bevaras och fyllas med nytt innehåll samtidigt som nya byggnader utvecklas med stor varsamhet och hänsyn till det befintliga. Idag har Telefonplan ett gott utbud av närservice såsom livsmedelsbutik, apotek, gym, caféer och restauranger. I området finns flera förskolor och skolor och det planeras dessutom för tio nya förskoleavdelningar. Med tunnelbanan tar det endast 14 minuter från Telefonplan in till Stockholm city. Det går även ett flertal busslinjer i närområdet.

The BRiCK är en väl integrerad del av Stockholm, tack vare närheten till kollektivtrafik, cykelbanor och promenadstråk direkt in till Stockholms city. I The BRiCK planeras för kommersiella bottenvåningar med olika typer av aktörer för att skapa såväl en levande stadsdel som en plats man gärna besöker. The BRiCK ligger i direkt anslutning till ett av södra Stockholms regionala cykelstråk, vilket gör cykel till ett naturligt och enkelt transportmedel för de boende. I The BRiCK planeras för flera gemensamma funktioner som underlättar vardagen för de boende, såsom bil- och cykelpool.

I The BRiCK bor du inte bara nära stan utan också med direkt närhet till naturen, härliga promenadområden och bad. Vackra Svandammsparken ligger endast 300 meter bort och sjön Trekanten och Hägerstensbadet på promenadavstånd.

The BRiCK utvecklas av Svenska Nyttobostäder och ALM Småa Bostad

Alla kvarter i The Brick