Om The Brick

Välkommen till The Brick

I The Brick kombineras historisk charm med modern stadsplanering för att skapa ett unikt boendeområde. Med sitt idealiska läge mellan Midsommarkransen och Telefonplan blir The Brick en perfekt mix av bekvämligheter, tillgänglig kollektivtrafik och omfattande service, vilket gör det till ett attraktivt hem för dagens och morgondagens stadsbor.

Förvandlingen av Ericssons historiska område till en pulserande stadsdel

The Brick är ett ambitiöst och framåtblickande bostadsprojekt beläget mellan de populära stadsdelarna Midsommarkransen och Telefonplan. Projektet omvandlar Ericssons gamla industriområde till ett livligt och dynamiskt bostadsområde, där en blandning av gammalt och nytt bidrar till en unik atmosfär.

Visionen för The Brick är att skapa ett modernt, hållbart och välintegrerat bostadsområde som harmoniserar väl med både det historiska arvet och de moderna kraven på stadsutveckling. Projektet syftar till att främja en blandad användning med bostäder, kommersiella lokaler och offentliga utrymmen.

Området har en rik industrihistoria som tidigare varit huvudkontor för LM Ericsson. Denna historiska känsla bevaras genom att integrera den befintliga kontorsbyggnaden i de nya planerna, där den får ny användning.

För att stödja den växande befolkningen planeras cirka 15-20 nya lokaler som kommer att inrymma restauranger, caféer, kontor och butiker. Två nya förskolor är också planerade för att möta behoven hos barnfamiljer i området.

The Brick utvecklas av Svenska Nyttobostäder och ALM Småa Bostad

Kontakta oss
info@thebrick.se

Telefonplan

Telefonplan är ett växande och kulturellt rikt område med utmärkt närhet till både stadens puls och naturens lugn. Med ett omfattande utbud av närservice och utbildningsmöjligheter, samt planer på ytterligare expansion, är det ett attraktivt val för både nuvarande och framtida boend

Parker

I Brick-kvarteren växer något spännande fram – Radiusparken och Diavoxtorget! Här skapas perfekta platser för avslappning och spontana möten. Radiusparken kommer att vara en oas med lekfulla parkredskap, basketplaner, frodiga planteringar och sköna sittplatser. För simning och härliga sommarbad är både sjön Trekanten och Hägerstensbadet bara en kort, skön promenad bort.

Restaurangtätt

Telefonplan erbjuder ett brett urval av matställen, från mysiga kaféer till välbesökta restauranger. Det ständigt växande utbudet ger både boende och besökare flera valmöjligheter för att äta ute. Vi har flera lokaler i The Brick-området som vi tänker fylla med olika verksamheter, däribland restauranger och caféer.

Hållbarhet är en central del av The Brick

Projektet inkluderar väderskyddade cykelparkeringar både utomhus och inomhus. Gatorna är främst gångfartsgator och närheten till det regionala cykelstråket uppmuntrar till miljövänlig transport.

Gemenskap

För att främja gemenskap och social interaktion planeras flera gemensamma utrymmen som innergårdar och gröna ytor. Dessa är designade för att vara inbjudande och funktionella, perfekta för rekreation och umgänge bland de boende.

Trygghet

Säkerhet och trygghet är nyckelkomponenter i utformningen av The Brick. Genomtänkta planer för trafik och fotgängarsäkerhet, tillsammans med välbelysta och öppna utrymmen, bidrar till en trygg miljö för alla invånare.

Oslagbar kollektivtrafik

I The Brick har vi prioriterat tillgänglighet och mobilitet. Förutom den närliggande tunnelbanestationen, planeras en ny gatustruktur som främjar gångtrafik och sänker bilhastigheter, vilket gör det säkert och bekvämt för fotgängare.

Till stan på en kvart

Från Telefonplan tar det endast 14 minuter med tunnelbanan att nå centrala Stockholm, vilket gör det enkelt att pendla. Området betjänas också av flera busslinjer som förstärker de utmärkta kommunikationsmöjligheterna.

Cykelvänligt

The Brick är beläget vid ett av södra Stockholms regionala cykelstråk, vilket gör det enkelt för de boende att använda cykel som sitt primära transportmedel. Cykelbanor och välplanerade promenadstråk bidrar till en aktiv och hälsosam livsstil.